Programma

Zie hier voor een overzichtelijk blokkenschema!

Vrijdag 22 februari 2019  – Avondprogramma te StayOkay

15:00 – 17:00:
Aankomst
Als je in de StayOkay overnacht, kun je alvast inchecken in je kamer en zorgen dat je na afloop van het avondprogramma (en bezoek aan de bar) meteen je bed in kunt. Daarnaast is het een goed moment om alvast kennis te maken met andere deelnemers, een wandeling maken of het centrum van Den Burg te verkennen of je anderszins te vermaken.

17:00 – 19:00:
Diner
De Zeezoogdierdagen 2019 beginnen in de StayOkay in Den Burg, waar de eerste deelnemers zich kunnen verzamelen in de foyer of de bar. Er is een mogelijkheid om een uitgebreid dinerbuffet (met voorgerecht, hoofdgerecht dessert) te nuttigen, na reservering en betaling vooraf via de Zeezoogdierendagshop.

19:30 – 22:00:
Naoorlogse Nederlandse walvisvaart door Jan Beiboer
Jan Beiboer voer in 1956-57 mee als scheepsarts op de walvisvaarder Willem Barendsz.
Toegang: gratis, zonder aanmelding. Als je eerst wilt mee-eten, dan wel je buffet bestellen vóór 14 februari.

Na afloop kun je terecht in de bar van de StayOkay om nog wat te drinken en na te praten.Zaterdag 23 februari 2019 – Dagprogramma bij NIOZ

Voor degenen die niet naar het lezingenprogramma gaan op zaterdag is er een speciaal activiteitenprogramma voor zaterdag overdag samengesteld. Deze activiteiten zijn uiteraard ook toegankelijk voor partner en/of gezin!

De registratie van deelnemers die een toegangskaart hebben voor het lezingenprogramma start om 09:30u. De toegangskaart is inclusief lunchpakket en koffie/thee gedurende de dag. Zonder vooraf toegangskaart te kopen, loop je het risico niet binnen te kunnen, want de zaal biedt maar een beperkt aantal plaatsen.

10:00 – 17:00:
Lezingen: Bedreigingen en bescherming van zeezoogdieren
Het lezingenprogramma start om 10:30u met een introductie door het NIOZ. Zie lezingenprogramma voor het tijdschema en een uitgebreide beschrijving van de lezingen. Zie sprekers voor meer informatie over de sprekers. De lezingen zullen in het Engels zijn zodat alle sprekers elkaar en ook de buitenlandse deelnemers het kunnen verstaan.

10:00 – 17:30:
Zeezoogdiermarkt 
Buiten de lezingenzaal vindt ook dit jaar een zeezoogdiermarkt plaats.

17:30 – 18:00:
Vervoer naar Ecomare
Busvervoer vanaf het NIOZ naar Ecomare (en terug) is geregeld voor degenen die naar het avondprogramma gaan. Je kunt je auto laten staan, je wordt daar weer teruggebracht na afloop.

Zaterdag 23 februari 2019 – Avondprogramma in Ecomare

18:00 – 20:00:
Diner, bezoek aan Walviszaal
Onder het genot van een typisch Nederlands dinerbuffet kan nagepraat worden over het lezingenprogramma dat overdag heeft plaatsgevonden op het NIOZ. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan de prachtige walviszaal van Ecomare, waar verschillende walvisskeletten zijn tentoongesteld.
Arthur Oosterbaan zal een korte presentatie geven over walvissen en hun botten, die zeker voor mensen die op zondag een bezoek gaan brengen aan de bottenschuur, heel interessant zal zijn.

20:00 – 22:30:
Avondprogramma: Andrew Sutton / Philip Hoare
Twee buitenlandse sprekers zullen hun opwachting maken om te vertellen over hun werk.
Toegang: gratis, maar met aanmelding. Als je eerst wilt mee-eten, dan wel je buffet bestellen vóór 14 februari.

Na afloop kun je terecht in de bar van de StayOkay om nog wat te drinken en na te praten.Zondag 24 februari 2019 – Activiteiten bij StayOkay en diverse andere locaties

10:00 – 17:00:    
Diverse activiteiten verspreid over Texel
Vervoer met behulp van de bus, de Texelhopper of eigen vervoer.

Voor alle deelnemers geldt dat er lunchpakketten voor zondag VOORAF besteld kunnen worden via de Zeezoogdierdagshop. Indien je overnacht in StayOkay, kun je zelf bepalen wat je in je lunchpakket doet, voor anderen is er een standaardpakket. Bestelde lunchpakketten ophalen bij StayOkay.

StayOkay is het centrale punt op zondag.

De Werkgroep Zeezoogdieren zal hier staan met een informatiestand waar informatie is te krijgen over de diverse activiteiten van vandaag.
Er is ook een zeezoogdiermarkt.

Bij de informatiestand kun je ook informatie krijgen over de diverse activiteiten van vandaag.

Let op:
– Bij een aantal activiteiten ( *) heb je een toegangsbewijs nodig, want daar is plek voor een beperkt aantal deelnemers. Reserveer je plek, want vol=vol!
– Bij een aantal activiteiten (**) kun je via de Zeezoogdierdagenshop een bewijs krijgen om met korting binnen te kunnen.