Update Zeezoogdierdag 2020 in Rotterdam

Ruim een maand geleden hadden we nog geen idee hoezeer het Coronavirus ons leven zou veranderen. Door het landelijke verbod van de overheid op evenementen met meer dan 100 mensen, kon de Zeezoogdierdag niet doorgaan. Dat was heel erg balen want iedereen was er klaar voor: de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum, de cateraar, de sprekers, de standhouders op de Zeezoogdiermarkt en de vrijwilligers van de werkgroep.

We hopen dat we de Zeezoogdierdag in dezelfde opzet, met dezelfde sprekers en op dezelfde locaties begin 2021 kunnen organiseren! We kunnen niet in de glazen bol kijken en voorspellen hoe alles in de toekomst gaat lopen, maar de meeste sprekers hebben al toegezegd in principe weer beschikbaar te zijn.

Dan is er nog een dingetje… je hebt geld overgemaakt voor deelname aan de Zeezoogdierdag 2020. Waarschijnlijk vraag je je af wat er met dat geld gaat gebeuren. We hebben een tijdje niets van ons laten horen, maar we wilden eerst uitzoeken hoe we er financieel voor staan. Er zijn uiteraard wel kosten gemaakt voor deze dag. Daarnaast is er door de unieke situatie waarin we nu verkeren, het onduidelijk welke facturen we wel of niet moeten betalen. Daar zijn we nog mee bezig, maar door de genereuze opstelling van de sponsoren kunnen we je mededelen dat we de deelnemers het geld kunnen teruggeven. Dat zullen we volgende week gaan doen.

Voor nu wensen we je dat je gezond bent en blijft, en we zullen je blijven informeren over onze komende plannen, die overigens verder gaan dan alleen opnieuw een Zeezoogdierdag organiseren, maar daarover later meer. 

Groeten,
ook namens alle vrijwilligers van de Werkgroep Zeezoogdieren,
Inge Hagens en Jeroen Creuwels
www.werkgroepzeezoogdieren.nl