IFAW

Het IFAW

Het is IFAW’s missie om wereldwijd dieren te redden en beschermen. We redden individuele dieren, beschermen hele populaties en zetten ons in voor het behoud van kostbare leefgebieden.

Daarnaast zetten we ons in om populaties te redden die door wreedheden van mensen of door andere oorzaken dreigen te verdwijnen, bijvoorbeeld via onze campagne tegen de commerciële walvisjacht en zeehondenjacht.

Kernbeginselen
Onze visie: Ons staat een wereld voor ogen, waarin dieren respect en bescherming genieten.
Onze belofte: Wij beloven zowel onze donateurs als de beleidsmakers inzake dierenwelzijn, dat we altijd zullen streven naar effectieve oplossingen die samengaan met kennis, compassie en integriteit.
Onze principes: Om IFAW’s visie, een wereld waarin dieren respect en bescherming genieten, waar te maken, volgen we kernbeginselen binnen onze projecten met dieren en in ons lobbywerk om ervoor te zorgen dat dieren beter beschermd worden door beleid, overheid en maatschappij:

  • De intrinsieke waarde van dieren zou moeten worden erkend, evenals het feit dat dieren wezens zijn met  gevoel en waarnemingsvermogen
  • Beleid zou gebaseerd moeten zijn op wetenschap en de ethische behandeling van dieren
  • Besluiten over natuurbehoud zouden genomen moeten worden met in gedachten ecologische en biologische duurzaamheid, het voorzorgsbeginsel en de ethische behandeling van dieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *