Dag van de vrijwilliger

Op 12 januari werd de Dag van de vrijwilliger georganiseerd op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Deze dag was speciaal voor de vrijwilligers die zich inzetten voor het redden van gestrande bruinvissen, maar ook zorgen voor de melding en het aanleveren voor onderzoek van bruinvissen op de Nederlandse stranden. Voor deze dag waren Jeroen en Inge ook uitgenodigd om als Werkgroep Zeezoogdieren kennis te maken met de mensen in het veld en hen ook kennis met ons te laten maken.

Op het programma stonden eerst 5 korte presentaties, met tussendoor een heerlijke lunch en daarna 2 ronde’s met practica, waarbij er keuze was uit 3 practica.
De sprekers waren Geert Hoogerduijn (strandingscoordinator bij het ministerie van LNV), Anne-Marie Svoboda (verantwoordelijke voor het walvissenbeleid bij datzelfde ministerie), SOS Dolfijn over hulpverlening en opvang van walvisachtigen van ‘vroeger’ tot de toekomst. Na de lunch waren Mardik Leopold van WMR (dieet onderzoek van bruinvis tot vinvis tot potvis) en Lonneke IJsseldijk van de UU (een decennium bruinvis onderzoek, wat hebben we geleerd) aan de beurt.
Na deze presentaties kregen wij de kans om de aanwezige vrijwilligers te attenderen op de aankomende Zeezoogdierdagen op Texel. 🙂

Foto’s van de practica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *