Vervoer

Reizen naar Texel

Tussen NS-station Den Helder en de veerhaven rijdt buslijn 33. Deze bus rijdt rechtstreeks van en naar de boot.

Uiteraard is het ook mogelijk om met eigen auto met de veerboot te gaan, zie website van TESO voor de tarieven en tijden.Op Texel

Het openbaar vervoer op Texel bestaat uit een buslijn die op vaste tijden rijdt (aansluitend op de bootdienst) en kleine busjes van Texelhopper die je moet reserveren.

De vaste buslijn 28 rijdt tussen de Veerhaven, Den Burg Centrum en De Koog. Je kunt reizen met je OV-chipkaart of met een los kaartje.

De kleine Texelhopperbusjes brengen je van en naar meer dan honderd opstapplekken. Deze busjes moet je minimaal 30 minuten van tevoren, liefst nog wat eerder, reserveren.
De route van A naar B plan je via de reisplanner op de homepage van de Texelhopper of via de Texelhopper app waarin je de mogelijkheid hebt om een klein Texelhopper busje te reserveren. Wil je liever telefonisch reserveren dan kan dat via 0222-784000.

Reis je na 22:00 uur dan betaal je een gereduceerd taxitarief voor het reizen met Texelhopper. Voor reserveringen voor meer dan acht reizigers of reizen met een rolstoel neem dan contact op met de klantenservice: 0222-784000.

Wanneer je met de Texelhopper reist, moet je ervoor zorgen dat je een OV-chipkaart met saldo of abonnement hebt, een pinpas of creditcard bij je hebt, of een kaartje dat je al eerder hebt gekocht.Parkeren op Texel

Ben je met de auto op Texel? Koop dan een Texel e-vignet om zorgeloos te parkeren. Dit digitale parkeerbewijs koopt u online via smartphone, tablet of computer. Texel hanteert betaald parkeren in alle dorpen en bij de strandslagen van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur.

Voor een los kaartje betaal je bij de parkeerautomaat € 2,50 per uur (muntgeld niet mogelijk). Een Texel e-vignet 2019 kost € 10 per dag of € 20,- per week (8 dagen geldig). Als je problemen ondervindt om online een parkeervignet aan te schaffen, kun je op Texel bij een parkeerautomaat een ticket aanschaffen.